Roosternet
    Home » Producten » TeletekstDonderdag, 17 januari 2019
  Home
  Filosofie
  Producten
  FAQ
  Portfolio
  Contact


Roosternet demonstratie
Teletekst Roosters op teletekst

Hoewel teletekst een ouder medium is dan internet kan het effectief ingezet worden voor het verspreiden van rooster-informatie voor scholen. Een voordeel van teletekst boven internet is het gemak waarmee leerlingen en docenten de wijzigingen kunnen raadplegen; het aanzetten van de televisie en intoetsen van het juiste pagina nummer is voldoende.

Een nadeel is de beperkte ruimte die beschikbaar is; slechts 24 regels van 40 karakters per pagina. Daarnaast is het niet mogelijk om te zoeken op teletekst, iets wat op internet wel mogelijk is.
Ondanks deze beperkingen is teletekst een uitstekende manier om roosterwijzigingen bekend te maken en enkele scholen in Nederland werken al geruime tijd met teletekst.

Roosternet biedt u automatische teletekst software, die het mogelijk maakt teletekst pagina's direct vanuit het roosterprogramma te genereren en te versturen. U hoeft hier geen kennis van teletekst voor te hebben en het kost de roostermaker een minimum aan tijd om de teletekst pagina te voorzien van de meest recente wijzigingen.


Hieronder staan twee pagina's van een fictieve school; Het Roland Oosternet College:


Teletekst pagina 1/2
Uitleg:
Teleteskt
Deze kopregel staat boven iedere pagina en geeft aan voor welke dag de wijzigingen zijn (Maandag, 14 januari 2002), hoeveel pagina's met wijzigingen er zijn en welke pagina nu wordt afgebeeld (pagina 1 wordt afgebeeld en er zijn 2 pagina's in totaal).

Teleteskt
Deze regel beeldt een roosterwijziging af voor klas 3V1 voor het vierde uur. Docent LAT geeft de les in lokaal R01 in plaats van het standaard lokaal. Dit wordt verduidelijkt met de opmerking "Ander lokaal".
Teletekst pagina 2/2
Uitleg:
Teletekst
De laatste wijziging op deze pagina is voor klas 4A4, als er meerdere wijzigingen voor één klas zijn dan wordt deze klas niet herhaald op iedere regel, dit om de leesbaarheid te vergroten. Daarnaast wordt er van kleur gewisseld tussen verschillende klassen, wederom om het voor leerlingen gemakkelijker te maken hun klas te vinden.
Deze wijziging attendeert de leerlingen van klas 4A4 erop dat ze het zesde uur een proefwerk Duits hebben van docent STO.
De indeling en opmaak van deze teletekst pagina's dienen slechts als voorbeeld, onze software kan precies op uw wensen worden afgestemd. Neem contact met ons op als u meer informatie wenst.

Terug naar producten


top top
   © 1998 - 2019 Roosternet. Alle rechten voorbehouden.