Roosternet
    Home » Producten » InternetDonderdag, 17 januari 2019
  Home
  Filosofie
  Producten
  FAQ
  Portfolio
  Contact


Roosternet demonstratie
Internet Roosters op internet

De meeste mensen hebben tegenwoordig toegang tot internet waardoor dit een uitstekend medium is om rooster-informatie te verspreiden.
Leerlingen kunnen thuis of op school (in de mediatheek) hun rooster raadplegen en ook docenten en ouders zullen het waarderen de roosters van de school op internet te vinden.

Demonstratie
Zowel het volledige lesrooster als de dagelijkse roosterwijzigingen worden op internet geplaatst. U kunt hier een compleet functionerende demonstratie bekijken.

Zoekmogelijkheden
Er zijn legio zoekmogelijkheden op de internet pagina van Roosternet. Leerlingen en docenten kunnen vanzelfsprekend met de naam van hun klas of docentafkorting hun rooster vinden.
Maar het is ook mogelijk om te zoeken naar het rooster van een lokaal. Hiermee wordt het gemakkelijk om leegstaande lokalen te vinden.
Leerlingen hebben daarnaast nog de mogelijkheid om te zoeken met behulp van hun unieke leerlingnummer. Roosternet beeldt dan de clusters af waarin deze leerling les krijgt. Een leerling krijgt zo zijn of haar persoonlijke rooster te zien.

Opmaak en kleurgebruik
De opmaak van uw Roosternet pagina wordt afgestemd op uw bestaande website. Ook het kleurgebruik en lettertype komen overeen, hierdoor zullen de bezoekers geen verschil ervaren tussen de pagina's.
U kunt de portfolio pagina bekijken om een indruk te krijgen van deze opzet.

Versturen van roosters
Bij andere systemen is de roostermaker door de ingewikkelde programmatuur veel tijd kwijt met het verzenden van de nieuwe roosters naar internet.
De software die geschreven is voor Roosternet werkt echter eenvoudig. De roostermaker klikt een icoon aan en de roosters worden automatisch verstuurd. Geen moeilijkheden dus met inloggen of met ingewikkelde FTP programma's.

Roosternet Lichtkrant
Optioneel kunnen de roosterwijzigingen ook via de internet-lichtkrant gepubliceerd worden. Deze optie is speciaal voor scholen met een monitor-systeem gebaseerd op pc's.Met de lichtkrant kan de roostermaker naast de gebruikelijke wijzigingen, ook aanvullende tekst en foto's laten zien op de monitoren in de school. Denk hierbij aan foto's van schoolfeesten, opmerkingen over proefwerkroosters e.d.

Roosternet.nl webserver
Iedere school die deelneemt aan Roosternet krijgt de beschikking over een eigen afgeschermd gedeelte op de Roosternet webserver. Deze server, die speciaal is ingericht voor het afbeelden van roosters, is onder continu beheer om eventuele problemen snel te kunnen verhelpen. Hierdoor kunnen wij een hoge beschikbaarheid garanderen.
Aangezien de roosters op de server van Roosternet staan hoeft de webmaster van uw school enkel een link toe te voegen aan uw internet-pagina, waarna Roosternet actief is.

Statistieken
Om inzicht te krijgen in het gebruik van de Roosternet pagina houden wij voor u statistieken bij, waar uitgebreid en overzichtelijk het aantal bezoekers wordt weergegeven.
Zo weet u precies hoeveel van uw leerlingen en docenten gebruik maken van de roosters.
Statistieken

Terug naar producten


top top
   © 1998 - 2019 Roosternet. Alle rechten voorbehouden.